Akcia Čisté hory

Aj tento školský rok sa žiaci našej školy zúčastnili akcie Čisté hory. Jej cieľom jeočistiť prírodu TANAP-u od odpadkov, ktoré tu v lete i za celý uplynulý rok nechali či zabudli návštevníci. 45. ročník tejto obľúbenej akcie dostal novú tvár a jednodňové hromadné upratovanie sa rozptýlilo do 2 mesiacov.
Pod vedením pána Ľuboša Fabiana zo Štátnych lesov TANAP-u sme počas 3 dní vyčistili rôzne zákutia Štrbského Plesa, ktoré doteraz neboli v centre záujmu Čistých hôr. Pod veveričím parkom, v blízkosti vodojemu, v okolí hotela Sorea Trigan či bývalého sanatória Helios končili v taškách detí najmä plastové a sklenené fľaše, plechovky, konzervy, obaly od potravín, ale i topánky. Dva nájdené ruksaky s vybavením sme odovzdali pracovníkovi Obecnej polície v Štrbe.
Za pomoc našim Tatrám patrí poďakovanie všetkým žiakom, ktorí sa akcie zúčastnili a odľahčili tatranskú prírodu o 65 kg odpadu.
(text: Mgr. M. Šteučeková, foto: Mgr. T. Gemza, Mgr. M. Šteučeková)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.