OLOV a beseda so športovcami

Dňa 5.10. 2023 Slovenský olympijský a športový výbor v zastúpení Ivany Motolíkovej a Milana Špánika uskutočnili na našej základnej škole časť testovania  školského kola Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV). OLOV je športový projekt realizovaný na školách zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Cieľová skupina: žiaci 6.-9.ročníka základných škôl, je rozdelený na súťaže jednotlivcov a postupovú súťaž škôl. 
Žiaci deviateho ročníka absolvovali dve disciplíny: skok do diaľky z miesta a hod plnou loptou. Pri testovaní disciplín učiteľom TSV asistovali olympionici Pavol Hurajt (biatlon) a Peter Mlynár (beh na lyžiach), obaja so žiakmi aj jednotlivé disciplíny absolvovali.
Každý žiak dostal tričko a malý suvenír. Testovanie sme ukončili spoločnou fotkou.

Po testovaní nasledovala beseda s olympionikmi Pavlom Hurajtom a Petrom Mlynárom pre druhý stupeň základnej školy. Žiakom vyrozprávali svoj športový príbeh, ako sa dostali k športu, čo ich motivovalo, čo im šport dal, ako zvládali tréningy počas školských čias aj to, či by si vybrali šport, ak by mali možnosť vrátiť čas a opäť sa rozhodnúť. (text: Mgr. T. Gemza, foto: Ing: J. Foltín, Mgr. T. Gemza)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.