Celoslovenský detský čitateľský maratón „ČÍTAJME SI…“ 2023

Čítanie je jednou z aktivít, ktoré podnecujú obrazotvornosť, rozvíjajú fantáziu, obohacujú slovnú zásobu, ovplyvňujú životné hodnoty…

V dňoch 22.5.2023 – 26.5.2023  sa žiaci našej školy zapojili do čitateľského maratónu pod názvom „Čítajme si …“ , ktorého  hlavným celoslovenským organizátorom je Linka detskej istoty. Cieľom podujatia bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí, ktoré čítali súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach, knižniciach a iných miestach po celom Slovensku. Podujatie bolo určené najmä pre deti základných škôl, no zapojiť sa mohli všetci – mladší aj starší čitatelia. Každé čítajúce dieťa bolo po splnení podmienok započítané do konečného počtu čitateľov. Podmienkou započítania účastníka bolo prečítanie úryvku z knihy nahlas a zapísanie sa do prezenčnej listiny.

V tomto roku sa v rámci Slovenska do súťaže zapojilo 100 591 čítajúcich detí, z toho 165 detí bolo z našej školy.

Ďakujem všetkým deťom, ktoré čítali a všetkým pani učiteľkám, ktoré touto cestou podporili záujem o čítanie, o knihy.

Siahajme po nich, pretože knihy robia ľudí šťastnejšími, múdrejšími, bohatšími! (text: Mgr. K. Bendlová, foto: kolektív ped. zamestnancov)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.