Exkurzia v Liptovskom Mikuláši

Vo štvrtok 9. 2. 2023 za žiaci 7. B a 8. ročníka zúčastnili návštevy Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva a Múzea Janka Kráľa.

V prvom múzeu bola prehliadka členená na dve expozície. Prvá Kras a jaskyne Slovenska, druhá mala názov Chránená príroda Slovenska. Počas interaktívnej prehliadky sa deti mohli pozrieť do medvedieho brloha, vypočuť si zvuky prírody a zvierat alebo si vyskúšať plazenie v jaskyni. Prehliadku sme ukončili v rozhľadni múzea, kde sme mohli vidieť dominanty mesta.

V druhom múzeu sme navštívili Jánošíkovu mučiareň, v ktorej si deti mohli vyskúšať rôzne nástroje. Taktiež sa dozvedeli niečo viac o spisovateľovi Jankovi Kráľovi, o histórii mesta Liptovský Mikuláš a mohli si dokonca vyskúšať kostýmy z čias súdu Jánošíka.

Návštevu obidvoch múzeí hodnotili žiaci veľmi kladne. (text: Mgr. L. Pavelová, foto: Mgr. L. Pavelová, žiačky Soňa Gallová, Lucia Slanináková zo 7. B)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.