Harmonogram – AG a kloktacie PCR testy


Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty a kloktacie PCR testy na domáce použitie žiakom. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem.

VO VŠETKÝCH PRÍPADOCH JE TESTOVANIE DOMÁCIMI ANTIGÉNOVÝMI SAMOTESTAMI A KLOKTACÍMI PCR TESTAMI DOBROVOĽNÉ A BEZPLATNÉ.

Možnosť testovania kloktacími PCR testami bude dostupná len na začiatku školského roka 2021/2022.

 

HARMONOGRAM PRE REALIZÁCIU TESTOVANIA DOMÁCIMI ANTIGÉNOVÝMI SAMOTESTAMI

Od 23. 8. 2021 12:00 do 26. 8. 2021 8:00 škola zistí záujem o domáce antigénové samotestovanie medzi rodičmi prostredníctvom školského informačného systému EDUPAGE – www.zsstrba.edupage.org

Od 31. 8. 2021 škola informuje rodičov o presnom dátume výdaja samotestov. Rodič pri preberaní samotestov škole podpíše „Odovzdávací a preberací protokol antigénových samotestov na domáce použitie a návod na použitie“, ktorým prehlási, že samotesty nebudú použité na iný účel ako na samotestovanie žiaka.

 

HARMONOGRAM PRE REALIZÁCIU TESTOVANIA KLOKTACÍMI TESTAMI NA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

Na začiatku školského roka 2021/2022 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR umožní jednorazové testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov základných škôl (0. -9. ročníka) a všetkých žiakov špeciálnych základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné.

Od 23. 8. 2021 12:00 do 26. 8. 2021 8:00 škola zistí záujem o testovanie kloktacími PCR testami medzi rodičmi prostredníctvom školského informačného systému EDUPAGE – www.zsstrba.edupage.org

Testovanie sa vykonáva v domácom prostredí, rodič vyplní iba tlačivoČestné prehlásenie – samoodber“.

Od 2. 9. 2021 do 5. 9. 2021 škola na základe dohody s dodávateľom testov určí deň a spôsob realizácie samotestovania kloktacími PCR testami. Škola informuje rodičov o dni samotestovania kloktacími PCR testami a následne o spôsobe doručenia.

Do 72 hodín od zozbierania testov bude doručený výsledok testu prostredníctvom SMS alebo e-mailu rodičovi. 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.