Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) – krajské kolo

Dňa 16. apríla 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV), ktoré sa uskutočnilo na Strednej športovej škole v Poprade. Ide o športový projekt realizovaný na školách zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. 

V krajskom kole mohlo štartovať 1 osemčlenné družstvo (4 dievčatá + 4 chlapci) v zložení: 6.ročník žiak + žiačka, 7.ročník žiak + žiačka, 8.ročník žiak + žiačka, 9.ročník žiak + žiačka za školu, ktorá získala certifikát zo školského kola OLOV. 
Najskôr školské tímy postupne absolvovali pripravenú prekážkovú dráhu štafetovým spôsobom s cieľom dosiahnuť čo najrýchlejší čas. Pokiaľ bola prekážka zhodená alebo prevedená nesprávne, tím dostal penalizáciu.
Potom postupne nasledovali súťažné disciplíny: skok do diaľky z miesta, člnkový beh 10x5m, ľah – sed 30 sekúnd a na záver preskoky cez švihadlo znožmo v trvaní 1 minúty. Každý člen tímu absolvoval všetky disciplíny. Po absolvovaní súťažnej disciplíny všetkými tímami, bola zostavená jej výsledková listina. Celkové poradie sa stanovilo súčtom umiestnení v jednotlivých disciplínach. 

Náš tím podal veľmi pekný výkon. Škoda trestných sekúnd hneď na začiatku súťaže, táto strata sa ťažko sťahovala. Bola to pre nás nová skúsenosť a motivácia k ďalšiemu športovému rastu. (Mgr. T. Gemza)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.