Účelové cvičenie a zimné hry v prírode na Štrbskom Plese

V piatok 21. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnilo účelové cvičenie, počas ktorého žiaci absolvovali evakuáciu školy. Následne sme sa presunuli na Štrbské Pleso, kde boli pripravené zimné hry v prírode – preteky žiakov našej školy v „Zimnom dvojboji“.
Deti si mohli vybrať z dvoch disciplín. Buď súťažili v disciplíne klzák a bežky jednotlivo, alebo v oboch disciplínach. Každému po absolvovaní trate bol započítaný čas a vytvorená výsledková listina. Pretekárom v „Zimnom dvojboji“ sa zrátali ich dosiahnuté časy v oboch disciplínach. Cieľom bolo motivovať žiakov k pohybu a stráviť pekné, slnečné dopoludnie na čerstvom vzduchu v prírode.
Prestávku pred vyhlásením výsledkov sme využili na prechádzku okolo Štrbského plesa, kde sme so žiakmi navštívili aj Pamätník hrdinov Slovenského národného povstania.
Na záver sme v každej triede vyhlásili výsledky a odmenili žiakov. Účasť bola vysoká, deti mali radosť, preto veríme, že sa Zimné hry stanú určitou tradíciou. (text: Mgr. T. Gemza, foto: Ing. J. Foltín, Mgr. M. Šteučeková, Mgr. Z. Špedelová, Mgr. L. Želonková)

Ďalšie fotky z podujatia nájdete TU.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.