Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

Blížia sa najkrajšie sviatky v roku – Vianoce. Vianoce sú o rodine, pokoji, radosti a hlavne o láske. O láske človeka k človeku, o ľudskosti. Preto sa naša škola rozhodla zapojiť do projektu KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK. Cieľom projektu  je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti.

Iniciátorkou  tejto myšlienky  bola  Janka Galatová. Oslovila svojich známych, aby sa zapojili do zbierky a pomohli jej pripraviť darčekové krabice  plné drobností pre seniorov v domovoch dôchodcov v Senci. Do zbierky sa rozhodla aktívne zapojiť aj Silvia Slobodová. V prvom roku  sa im podarilo vyzbierať až 787 darčekov a potešiť starkých v 10 zariadeniach. Dnes spoločne organizujú už piaty ročník po celom Slovensku. V roku 2019 bola ich iniciatíva ocenená ako Sociálny čin roka 2019 a v roku 2022 si prevzali ocenenie Senior Friendly

Našou úlohou bolo naplniť krabičky niečím sladkým, slaným, voňavým, mäkkým, teplým, na zábavu a zo srdca. Chceme sa poďakovať všetkým deťom a ich rodičom, ktorí nám pomohli pripraviť a naplniť darčekové krabičky a vložili do nich kus svojho srdiečka. V dňoch 14. – 15. 12. žiaci ZŠ rozniesli krabičky do domácností seniorom našej obce. Poďakovanie patrí aj Obecnému úradu v Štrbe, ktorý sa postaral o to, aby sa darčeky dostali do správnych rúk.

Všetkým prajeme krásne a pokojné Vianoce! (text: Mgr. P. Eštvanová, foto: Obecný úrad Štrba)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.