Organizačné pokyny od 19. 4. 2021 (2. stupeň)

Na základe rozhodnutia  ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu s účinnosťou od 19. apríla 2021 sa v okrese Poprad obnovuje  školské vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka.

III. stupeň varovania ( bordová farba)

Kombinovaná forma vzdelávania:

  • dištančné vzdelávanie žiakov 5. – 7. ročníka (pokračujú podľa rozvrhov pre online hodiny)
  • prezenčné vzdelávanie žiakov 8. – 9. ročníka 

Nástup v pondelok pre žiakov 8. a 9.r.  je v riadnom čase cca 7. 30 s čestným vyhlásením a potvrdením negatívneho testu žiaka a jeho zákonného zástupcu. 

Prevádzka ŠJ je ako pri bežnom režime školy.

Testovanie

Na základe usmernenia MŠVVaŠ sa kloktacie testy objednávajú týždeň pre testovaním. V utorok 13. 4. 2021 bol okres Poprad preradený z čiernej do bordovej farby. Zákonný zástupca preto zabezpečí individuálne testovanie pre svoje dieťa navštevujúce 8. alebo 9. ročník, aby pred nástupom na prezenčnú formu vyučovania sa mohol/a  preukázať negatívnym testom na COVID 19, príp. jeho výnimkou.

Platnosť testov

Test zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný (podmienka prezenčnej výuky), platí 7 kalendárnych dní podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa.

Na základe vydanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR sa stanoví oprávnenie pre prevádzkovateľa školy pri vstupe do prevádzky overovať splnenie podmienky formou požadovania predloženia (k nahliadnutiu) príslušného dokladu – potvrdenia o výsledku testu na COVID-19.

(Návrat do škôl 2021 od 19. apríla 2021, str. 5)

Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré zákonný zástupca dieťaťa predkladá spolu s negatívnym testom na COVID – 19 alebo jeho výnimkou pri vstupe do školy nájdete aj na vstupných dverách do budovy školy (zadný vchod pre  1. – 5.r. a 6. – 9.r.).

Školská dochádzka

Viac v Organizačné pokyny od 19. 4. 2021


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.