Školský výlet Budapešť

V dňoch 6. a 7. júna sme sa (žiaci 7. a 8.ročníka) zúčastnili školského výletu v Budapešti.

Naše putovanie za zážitkami sa začalo v utorok ráno na vlakovej stanici v T. Štrbe. O 6. hodine ráno sa stretlo 44 nedočkavcov, batohy preplnené dobrotami a hromada odhodlaných rodičov odprevádzajúcich svoje ratolesti do „sveta“. Cesta vlakom ubieha, vonku sem tam spŕchne, ale na nálade nám to neuberá. Napoludnie sa zoradíme na východnej vlakovej stanici v Budapešti. Prvá hromadná fotka a kráčame mestom do hotela. Zložíme batohy a nedočkavo čakáme na autobus do Tropcaria. S nemým úžasom pozorujeme život v podmorskom svete, obzeráme zubiská žralokov a hladkáme prítulné manty. V „Mekáči“ a v „KFC-čku“ dobijeme baterky a konečne chvíľka relaxu v hoteli. Čaká nás ešte večerná plavba po Dunaji. Cestou k lodenici nám sem tam prší, sem tam sa ozývajú hromy. No teplota je príjemná, zima nám nie je. Konečne sme dorazili k doku č.42 – loď Neptún. Nalodenie nám síce trvalo trošku dlhšie, ale plavba sa nám veľmi páčila. Nočná Budapešť je krásne vysvietená.
Videli sme parlament, hrad, Citadelu, kostol Sv. Mateja, plavili sme sa popod historické mosty – Alžbetin most, Reťazový most a Margitin most. Urobili sme veľa zaujímavých fotiek, selfíčiek a tešili sme sa aj napriek daždivému počasiu. Po dni plnom zaujímavých pohľadov, tisícov krokov sme už aj unavení. (Niektorí z nás už zaspávali v električke…pssst, nerušiť). A niektorých zase večerná prechádzka prebrala. Nočný kľud v hoteli ale treba dodržať.
Ráno vstávame oddýchnutí (poniektorí…), ale všetci určite hladní. Posilníme svoje telá na dobrých raňajkách, zbalíme veci a ešte ideme navštíviť hrad. Máme šťastie, vidíme aj výmenu čestnej stráže. Presúvame sa ku kostolu Sv. Mateja, metrom sa prevezieme popod Dunaj a pomaly kráčame ku stanici. Ešte malé občerstvenie, minúť posledné forinty a hurá domov. Unavení, ale plní dojmov a zážitkov si nás vo večerných hodinách rodičia odvážajú zo stanice domov.

To bol teda výlet! Dovidenia, a na budúce? Viac fotografií nájdete TU. (text: Mgr. J. Vrbenská, foto: kolektív ped. zamestnancov)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.