Deň Zeme

Deň Zeme je príležitosťou na oslavu našej planéty a životného prostredia. Koná sa každoročne 22. apríla. Oslavy Dňa Zeme majú každý rok vlastnú tému a v roku 2023 je mottom „Investujte do našej planéty“. Aj naša škola sa každoročne zapája do rôznych aktivít. Zbierame papier, baterky, zubné kefky, triedime odpad, čistíme okolie školy. Tento deň sme so žiakmi strávili v prírode na čerstvom vzduchu pohybom a hrami. Poukázali sme na to, ako je pohyb dôležitý nielen pre naše zdravie, ale má aj ekologické výhody. Menej emisií zo spaľovacieho motora je tou najväčšou z nich.
Počas týždňa sme upravovali areál školy a zbierali rôzne nečistoty ako plastové fľaše, papiere a konáre, vytvárali rôzne výtvarné práce. Mladí lyžiari v rámci svojej začínajúcej prípravy do ďalšej sezóny vyzbierali odpadky na okruhu okolo Šoldova, kde počas letných mesiacov trénujú.

Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších! (text: Mgr. T. Gemza, foto: Ing. J. Foltín, Mgr. T. Gemza, Mgr. J. Šerfelová)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.