Škola v prírode

26.5.2023 sa 42 žiakov z 2. – 4. ročníka vrátilo z Liptovského Jána, kde strávili 5 nezabudnuteľných dní v škole v prírode. Okrem učenia v dopoludňajších hodinách trávili čas vonku s kamarátmi rôznymi hrami, súťažami a spoznávaním okolitej prírody. Hneď v prvý deň preskúmali s čelovkou na hlave Stanišovskú jaskyňu. V Podzemí pod vežami sa dozvedeli, ako sa kedysi ťažila zlatonosná ruda a vyskúšali si vyraziť vlastnú mincu. Krásny výhľad na obec a jej široké okolie sa im naskytol z 10-metrovej Svätojánskej rozhľadne. Cestou z rozhľadne sa zastavili pri minerálnom prameni Teplica a pri prírodnom termálnom prameni Kaďa. Deti veľmi zaujal aj park Mini Slovensko, kde si mohli prezrieť miniatúry našich kultúrnych pamiatok, futbalového ihriska i železničných tratí a staníc. Nechýbala ani opekačka, pyžamová párty, diskotéka či šantenie v bazéne.

Deti výborne zvládli odlúčenie od rodiny, hoci u niektorých to bolo po prvýkrát. Upevnili sa triedne kolektívy, posilnila sa fyzická zdatnosť detí, vzťah k prírode, disciplína i samostatnosť. Ich očakávania sa naplnili a všetci sa vrátili domov spokojní a oddýchnutí.

Dôkazom toho, že sa deti skutočne zabavili do sýtosti, sú aj nasledujúce fotografie. (Mgr. M. Šteučeková)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.