Testovanie 9

Tak ako na iných základných školách na Slovensku sa aj na našej škole dňa 22. 3. 2023 konalo Testovanie 9. Testovania sa zúčastnilo všetkých 14 deviatakov. O 7:45 boli otvorené zapečatené obálky s testami a od 8:00 začalo samotné testovanie.
Žiaci najskôr písali test z matematiky, na vypracovanie ktorého mali 90 minút. Po krátkej prestávke si napísali test zo slovenského jazyka a literatúry, na ktorý mali vymedzených 70 minút. Okrem toho, že výsledky testovania umožňujú porovnať úroveň deviatakov v rámci celého Slovenska, zohrávajú podstatnú úlohu aj v prijímacom konaní na stredné školy.
Stredné školy majú možnosť prijať uchádzačov, ktorí dosiali z oboch testovaných predmetov požadovanú minimálnu úspešnosť, bez nutnosti absolvovať prijímacie skúšky. V našom okrese túto možnosť ponúkajú napr. obe popradské štátne gymnáziá (požadovaná úspešnosť 90%) alebo stredná priemyselná škola či SOŠ remesiel a služieb (požadovaná úspešnosť 80%). Iné stredné školy ako napr. SOŠ polytechnická vo Svite zase zohľadňujú výsledky testovania formou udelenia bonusových bodov. (Mgr. Z. Špendelová)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.