Svetový deň behu

Svetový deň behu spája tisíce ľudí v stovkách miest po celom svete. Založil ho bežec Bill McDermott v roku 1999, s ušľachtilým cieľom – podporiť boj proti chudobe vo svete.
Prečo práve beh? Pretože beh, ako pokročilejšia forma lokomócie, teda chôdze, je jednou z najprirodzenejších ľudských schopností. Ide o tú najrozšírenejšiu a najpopulárnejšiu športovú aktivitu. Nemusíte sa učiť žiadnu zložitú techniku, choreografiu ani investovať stovky eur do pravidelných návštev fitnescentier či na výstroj. Stačí si obuť tenisky, obliecť tričko, tepláky a vybehnúť. Tak ako každý rok, aj tentokrát sa aktívne zapojila aj naša škola a pripomenula si dôležitosť pohybu.
Triedy boli rozdelené do skupín a každá absolvovala všetky pripravené stanovištia. Kvôli nepriaznivému počasiu sme pohybové aktivity absolvovali v dolnej a hornej telocvični. Ďalšiu časť dopoludnia absolvovali žiaci dopravnú výchovu, kde im dopravné základy vysvetlili policajti Obecnej polície v Štrbe. Taktiež absolvovali teoretické i praktické ukážky poskytnutia predlekárskej prvej pomoci v rôznych situáciách, ktoré prišli ukázať záchranári zo Zdravotnej služby z Popradu, Daniel Hudáč a Ľudmila Gavalierová. Pánom policajtom z obecnej polície a záchranárom zo Zdravotnej služby v Poprade za ukážky a prednášky ďakujeme.

V tento deň nešlo o podanie najlepšieho výkonu, ale o dobrý pocit z behu, o zlepšenie nálady a snahu urobiť niečo dobré pre svoje zdravie. (text: Mgr. T. Gemza, foto: kolektív učiteľov)

Ďalšie fotografie z podujatia nájdete TU.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.