Olympijský odznak všestrannosti

V mesiaci október sa naša škola zapojila do projektu „Olympijský odznak všestrannosti“ (OLOV). Ide o dobrovoľný športový projekt SOŠV realizovaný na školách, ktorý je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. V tomto školskom roku sú školské kolá projektu OLOV určené pre žiakov 6. – 9. ročníka ZŠ.

Cieľom projektu je aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

Projekt prebiehal formou testovania počas hodín telesnej a športovej výchovy. Boli zistené biometrické údaje žiakov– váha a výška. Následne boli žiaci testovaní pomocou batérie šiestich testov, konkrétne skok z miesta, člnkový beh 10x5m, hod plnou loptou 2kg, vytrvalostný beep test, výdrž v zhybe a sed-ľah za 30s. Výsledky testov boli odoslané na vyhodnotenie. Každému výkonu žiaka v každej z vyššie uvedených disciplín sa prideľuje bodové ohodnotenie podľa tabuliek. Tabuľky sú odlišné v závislosti od pohlavia a roku narodenia. Žiaci, ktorí dosiahnu určitú úroveň výsledkov, môžu získať odznak rôznych úrovní (bronzový, strieborný, zlatý). Vyhodnotenie údajov a zaslanie certifikátov a odznakov podľa dosiahnutých výsledkov na školy prebehne do konca januára 2023.

Všetkým k dosiahnutým výkonom blahoželáme. (Mgr. Tomáš Gemza)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.