„Bubnovačka 2022“

Dňa 18. novembra 2022 sa naša škola zapojila do akcie „Bubnovačka 2022“. Myšlienkou je symbolicky bubnovaním upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenúť v spoločnosti potrebu včasnej prevencie. S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme prehliadať a nevnímať ako niečo, čo sa nás netýka. Preto mottom bubnovačky je „Aby bolo deti lepšie počuť“.

Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko, člen Koalície pre deti Slovenska, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 23 rokov. V tomto roku myšlienka podujatia zaznie Slovenskom a Českom už po deviatykrát.

Prečo bubnujeme práve v novembri? Tento mesiac je mesiacom viacerých dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa:

18. november – Európsky deň ochrany detí pred sexuálnym zneužívaním,

19. november – Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí,

20. november – Svetový deň detí vyhlásený organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.

Deti bolo tentokrát určite počuť veľmi dobre. Mladší žiaci bubnovali na rôzne nástroje, ktoré používajú na hodinách hudobnej výchovy, a tí starší bubnovali na športových pomôckach (fitlopty, lopty). Videá z podujatia nájdete TU. (Mgr. Tomáš Gemza)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.