Škola v prírode

V dňoch 15. – 20. 5. 2022 sa žiaci 2. – 4. ročníka zúčastnili školy v prírode v rekreačnom stredisku Malinô Brdo. Prekrásne prostredie Veľkej Fatry priam lákalo na prechádzky a turistické vychádzky. Deti preskúmali okolie Hotela Malina, v ktorom boli ubytované. Prešli sa Vlkolínskymi lúkami a navštívili osadu Vlkolínec. Na náučnom chodníku Medvedia cesta v Hrabovskej doline sa oboznámili so životom medveďa hnedého. Zvládli aj dlhšiu turistickú vychádzku po Obrovej ceste, ktorou sa dostali až do Čutkovskej doliny. Na besede so zdravotníčkou sa dozvedeli, čo znamená poskytnúť niekomu prvú pomoc a s nadšením sa zapájali i do praktických aktivít. Trochu adrenalínu zažili pri lezení po prekážkach v lanovom parku Tarzánia. Okrem výletov sa deti zabavili pri opekačke, na diskotéke, pri vedomostnom kvíze, skoku vo vreci či iných športových aktivitách.

Deti výborne zvládli odlúčenie od rodiny, hoci u väčšiny to bolo po prvýkrát. Domov sa vrátili obohatené o nové vedomosti a veselé zážitky. (Mgr. M. Šteučeková)


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.