Návšteva Obecnej knižnice v Štrbe 2022

Už tradične sa mesiac marec spája nielen s príchodom jari, ale nesie sa i v znamení kníh. Po dlhšej prestávke navštívili žiaci našej školy so svojimi pani učiteľkami Obecnú knižnicu v Štrbe.

Pre väčšinu detí z 1. stupňa to bola ich prvá návšteva. Pani knihovníčky ich oboznámili so základnými informáciami o požičiavaní kníh a správaní sa v knižnici. Slávnostne im odovzdali čitateľské preukazy a milé darčeky. Potom ich už čakali police plné rozprávkových kníh, príbehov o zvieratkách a encyklopédií.  

Cieľom návštevy žiakov 2. stupňa bolo oboznámenie sa s prevádzkou knižnice a jej pravidlami, vybudovanie záujmu a pozitívneho vzťahu ku knihám a vedenie žiakov k správnemu a šetrnému zaobchádzaniu s knihami.

Snahou knižnice i školy je vzbudiť u detí záujem o knihy a vychovať z nich čitateľov na celý život. Veríme, že knižné príbehy ich očaria a čítanie sa stane ich obľúbenou činnosťou. [Mgr. Mária Šteučeková]


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.