Informácia pre žiakov a rodičov ohľadom celoplošného testovania COVID 19 a možných dopadov na prezenčné vyučovanie

V dňoch 31.10. a 1.11.2020 sa uskutoční celoplošné testovanie COVID 19. Vedenie ZŠ Štrba  odporúča, aby sa predmetného testovania zúčastnili všetci žiaci vo veku od 10 rokov.
Vedenie školy odporúča zúčastniť sa testovania všetkým žiakom od veku 10 rokov, aj keď je žiakom I. stupňa.
a) žiak sa testovania zúčastní – je negatívny a aj jeho rodinní príslušníci sú negatívni – žiadny problém, pokračuje v prezenčnej forme vyučovania – žiak sa preukáže negatívnym testom, obaja rodičia predkladajú (podpíšu) vyhlásenie o bezinfekčnosti.
b) žiak sa zúčastní testovania – je negatívny – rodinný príslušník v spoločnej domácnosti je pozitívny – žiak ostáva v karanténe (10 dní)
c) žiak sa zúčastní testovania – je pozitívny – ostáva v karanténe – ospravedlňuje lekár
d) žiak alebo aspoň jeden rodinný príslušník sa testovania nezúčastnia – žiak ostáva v karanténe, neúčasť ospravedlňuje rodič, najviac 5 dní po sebe idúcich s možnosťou opakovaťospravedlnenie (príklad: 3., 4., 5.11. – ospravedlní rodič, potom je víkend a opäť 10. – 12.11. – ospravedlní rodič)
e) rodič sa testovania nezúčastní – ostáva v karanténe – aj žiak ostáva v karanténe – neúčasť ospravedlní rodič, viď vyššie
f) v utorok 3.11. sa žiak I. st. pri vstupe do školy preukáže aktualizovaným vyhlásením rodičov o bezinfekčnosti. Vytlačený formulár si môžu žiaci-rodičia vyzdvihnúť len pri vchode do školy: hlavný vchod, vchod 1.-5.r.(ŠKD), vchod pre – 9.r. Tie, ktoré sú v obchodoch potravín, platia pre bežný režim v škole.

Legislatívna opora na vyžiadanie predmetného vyhlásenia, citácia z usmernenia MŠ SR:
„Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT – PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.“
Rodič svojim vyhlásením berie plnú zodpovednosť za správnosť a pravdivosť predmetného vyhlásenia.

V prípade zmeny nástupu do školy Vás budeme informovať v pondelok, t. j. 2. 11. 2020 prostredníctvom web. stránky školy, obecného rozhlasu a triednych učiteľov.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.