Oznam k zápisu do 1. ročníka

          Milí rodičia predškolákov,

          Základná škola Štrba oznamuje rodičom, že zápis detí do 1. ročníka bude z dôvodu aktuálnej situácie a usmernenia Ministerstva školstva vedy výskumu a športu  prostredníctvom vyplnenia elektronickej prihlášky od 15.do 30.apríla bez účasti žiakov.

          Pre rodičov, ktorí nemajú možnosť prihlásiť svoje dieťa elektronicky, bude možné podať  prihlášku osobne  bez účasti dieťaťa  21. apríla 2020 v ZŠ Štrba od  13.00 – 16.00 hod. v 1. A triede na prízemí. Nutné je  so sebou doniesť občiansky preukaz rodiča a rodný list dieťaťa. Vstup do budovy bude možný len po jednej osobe, s rúškom, alebo jeho náhradou, taktiež  je nutné mať  jednorazové rukavice  z dôvodu  dodržiavania  hygienicko-epidemiologických opatrení.

          V prípade  otázok sa môžete informovať na tel. čísle  0911 695 015.

          Usmernenie MŠSVVaŠ  k zápisu do 1.ročníka  

          (https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/zapis-do-zs-a-ms/)

  • – overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
  • – zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,
  • – ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.
  • (žiadosť o odklad povinnej dochádzky na stiahnutie nájdete v sekcii tlačivá)

                                                          Mgr. Ľubomíra Iľanovská, riaditeľka školy


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.