Svetový deň zvierat

           Svetový deň zvierat bol prvýkrát oslavovaný už v roku 1931 vo Florencii. 4. október bol vybraný práve preto, že naň pripadá sviatok sv. Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je patrónom zvierat a ekológov. Pôvodným zámerom bolo upozorniť na ohrozené druhy živočíchov. Až neskôr sa začal vzťahovať na všetky živočíchy bez rozdielu a potrebu uvedomiť si, akú nezastupiteľnú úlohu zohrávajú v našich životoch. Človek si neuvedomuje, že ochrana zvierat leží práve v jeho rukách. Zvieratá sa samé brániť nedokážu.

          A práve preto sme tu my, aby sme sa o ne postarali. V našej škole sme zorganizovali zbierku na pomoc zvieratám v útulkoch. Počas niekoľkých dní nám žiaci nosili základné krmivá, či iné pochúťky, deky, vankúše, hračky a mnoho iných materiálnych vecí, ktoré poputujú do Mestského útulku v Poprade. Nazbierané finančné prostriedky vo výške 70 eur si rozdelí Kežmarský ÚTULOK s popradským. Za každý príspevok srdečne ďakujeme.     [Mgr. Dominika Janečková]


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.