Deň svätého Valentína a zážitkové vzdelávanie

14. február sa už do našich myslí vryl ako Deň svätého Valentína. Žiaci počas prestávok doručili vlastnoručne vyrobené „valentínky“ do pripravených škatuliek na chodbe, ktoré boli následne počas poslednej vyučovacej hodiny rozdané triednymi učiteľmi do rúk adresátov. V tento deň sme už tradične k sebe o trošku ohľaduplnejší.

Aby sme však podporili slušné správanie, absolvovali naši žiaci zážitkové vzdelávanie na tému „Správanie sa – etiketa.“  Ako sa správať v autobuse, divadle, v cukrárni, či pri vstupe do nejakej miestnosti? Aký vzťah mať k starším ľuďom alebo svojim blízkym? To všetko a ešte viac sme si vtipne hravou formou pripomenuli počas 3. a  4. vyučovacej hodiny v telocvični.

Veríme, že to neostane len jednorázovou záležitosťou, ale že žiaci si predvedené správanie aj osvoja, a aj takto budú reprezentovať našu základnú školu. [Mgr. Dominika Janečková]


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.