38. ročník akcie Čisté hory

poster_kids_recycling_0Dňa 16.09.2016 sa konala akcia „Čisté hory“. Žiaci 1. stupňa boli zbierať odpadky na Štrbskom Plese. Žiaci 6. ročníka čistili chodník na Jámske pleso a žiaci 7., 8. a 9. ročníka zbierali odpadky na trase zo Starého Smokovca na Hrebienok. Odpadky sme zbierali popri lanovke na Hrebienok, odkiaľ sme pokračovali na Rainerovu chatu. Na Rainerovej chate nám o jej vzniku porozprával pán Peter Petras. Na Hrebienok sme sa vrátili popri Studenovodských vodopádoch a po asfaltovej ceste dolu do Smokovca. Celú cestu nás sprevádzal pán Pavol Kráľ z TANAPu, ktorý nám porozprával o Tatrách, o štítoch Vysokých Tatier a veľa zážitkov, ktoré zažil na túrach. Na počudovanie sme nenašli až toľko odpadkov, ako na iných trasách, a preto sme boli veľmi radi. Turisti sú možno zodpovednejší a nenechávajú odpadky rozkladať sa v prírode našich krásnych hôr.

Aj keď bola túra pre niektorých dosť náročná, sme radi, že sme sa mohli zúčastniť tejto akcie, že sme mohli očistiť prírodu a užiť si pekný deň. [K. Kadličeková, 9.roč.]


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.